Ljustunnel

 

Den kompakta och mångsidiga design ljustunnlar har tillåter dem att monteras i vilket rum som helst, även där ett traditionellt takfönster eller fönster inte skulle vara ett alternativ.

Ljustunnlar ger exceptionella nivåer av belysning.
Ljusflödet är ofta mycket större än man förväntar sig av ett större traditionellt takfönster eller fönster.

Inredningstextilier och mattor bleknar inte under en ljustunnel eftersom över 99,9% av UV-filtreras bort av tak kupolen och prisman. Totalkostnaden för en ljustunnel är oftast betydligt mindre än takfönster.

Till skillnad från traditionella takfönster så installeras en ljustunnel snabbt, rent och enkelt och inga strukturella ändringar behövs.
En professionell installatör kan installera produkten på ett par timmar.

Vissa ljustunnlar är multifunktionella med fullt integrerade alternativ som en elektrisk ljus för nattetid belysning och en dagsljusdimmer.

Detta innebär att du kan ha en snygg två-i-ett eller tre i ett-system från en enda armatur.

Med en ljustunnel kan du stänga av elektriskt ljus under dagen, vilket ger besparingar på energikostnader och också minskar din klimatpåverkan.

Det har visats i flera framträdande studier att de personer som dagligen utsätts för naturligt ljus kan förbättra sin mentala och fysiska välbefinnande och öka sin koncentration.

Det krävs inget bygglov för att installera en ljustunnel och om kupolen har räfflor (även kalla Raybender) ger den mycket ljus under alla soltimmar då solljuset ”böjs” in och leds in i utrymmet oavsett vart solen står på himlen (Se högra bilden nedan).

Det finns Olika typer av ljustunnlar, det som är viktigt är att välja den som har högst reflektans i röret så att så mycket som möjligt av dagsljuset leds in i ditt rum. Är det sämre reflektans så innebär det att ljuset tappar mer styrka på väg in till ditt utrymme.

Det finns fasta rör och böjbara, de fasta rören ger ca fem gånger mer ljus (förutsatt att reflektansen är 99.7% i det fasta röret).